Hur du väljer bloggnamn - 3 saker att tänka på

Hur du väljer bloggnamn - 3 saker att tänka på

Ett bra bloggnamn, hur viktigt är det egentligen? Svaret på frågan kan självklart variera beroende på vad syftet med din framtida blogg är. Vad vill du nå med din blogg och vad vill du att den ska representera? Detta är alltså det första du bör fundera på när du ska välja namn på din blogg. När du ramat in vad din blogg ska handla om är det dags att gå vidare till att välja ett grymt bloggnamn.

Målgrupp och ton

När du väljer namn på din blogg är det viktigt att tänka på vem din målgrupp är och därmed också vilken ton du vill ha på ditt bloggnamn. Kommer innehållet vara skrivet på ett professionellt sätt eller kommer du använda dig av en mer avslappnad ton? Det är viktigt att tänka på att namnet på din blogg kan relateras till innehållet. Ett skämtsamt namn på en blogg om naturkatastrofer kan bli väldigt missvisande och tvärt om.

Stick ut och bli ihågkommen

Välj ett bloggnamn som folk kommer ihåg. Mixa kombinationer av ord som sticker ut och väcker nyfikenhet. Du kan exempelvis använda dig av allitteration, det vill säga att du låter orden börja på samma bokstav. Det är ett bra sätt för att fånga publikens uppmärksamhet, men också för att få läsaren att komma ihåg ditt namn. Vidare tips är att sätta ihop ord som matchar innehållet i din blogg med dig som bloggare. Fundera på vad som är speciellt med dig och ditt innehåll. Hur sticker du ut och hur kan du koppla det till ditt bloggnamn? Vill du driva en blogg med syfte att inspirera till en mer hälsosam livsstil kan det exempelvis vara relevant att involvera ord i bloggnamnet som har med hälsa, mat eller träning att göra. Kanske skall bloggen vara personligt varumärkesbyggande för dig. Har du ett unikt namn som är lätt att lägga på minnet kan det vara lämpligt att involvera ditt personliga namn.

Vi provar

Kanske har du ett ganska vanligt namn som Amanda. Du älskar att måla och vill starta en blogg för att dela med dig av din konst. Nu gäller det att din målgrupp ska hitta till din blogg och sedan komma ihåg dig som Amanda med konstbloggen. Använd ord som är kopplade till innehållet, det vill säga konst, och koppla det sedan till dig som bloggare. Amandas Ateljé, Art by Amanda, Amandas akvareller, Abstract Amanda. -Visst låter det bra? Ja, att välja namn på din blogg är inte helt lätt, men absolut värt att fundera kring. Tänk på att välja ett bloggnamn som du kan åldras och utvecklas med. Lycka till!