6 tips för dig som vill starta en blogg

6 tips för dig som vill starta en blogg

Vad roligt att du funderar på att starta en blogg! Fördelarna med att blogga är många, men för att driva en framgångsrik blogg krävs planering, struktur och tålamod. Här nedan följer 6 tips som är bra att tänka på.

1. Välj ämne och syfte

Det första du bör bestämma dig för när du startar en blogg är vad din blogg skall fokusera på samt vad syftet med din framtida blogg är. Kanske ska bloggen vara personligt varumärkesbyggande eller så är syftet att dela med dig av kunskap eller inspiration inom ett visst ämne. Vill du locka till köp, skapa debatt eller är innehållet kanske enbart till för att underhålla?

2. Nischa dig och målgruppsanpassa

Förmodligen finns det redan tusentals bloggar inom ditt ämne, nästa tips för dig som vill starta en blogg är därför att nischa dig. Fundera på hur du vill profilera dig och vad som kommer få din blogg att sticka ut och skilja sig från andra med samma målgrupp. Det är omöjligt att skriva om allt och till alla, så välj din målgrupp med omsorg.

3. Kom på ett grymt bloggnamn

En viktig del i processen kring att starta en blogg är att välja ett bra bloggnamn. Ett tips är att välja ett namn som kan relateras till innehållet och som du kan åldras med. HÄR kan du läsa mer kring hur du väljer ett bra namn på din blogg.

4. Skapa en snygg design

Ytterligare tips för dig som vill starta en blogg är att lägga tid på en snygg, genomtänkt design. Exakt hur du vill att din blogg ska se ut är självklart upp till dig, ett tips är dock att välja en design som matchar ditt innehåll.

5. Sätt upp mål för din blogg

När du startat din blogg kan det vara bra att sätta upp mål. Sätt upp realistiska, tidsbestämda och mätbara mål. Exempel på ett bra mål är: Om 3 månader ska jag ha minst 500 unika läsare om dagen.

6. Ha tålamod och ge inte upp

Det tar tid att marknadsföra en blogg och din blogg blir (antagligen) inte stor över en natt. Ge det tid och fortsätt kämpa!